Tekenen verbetert je denken

Samen met enkele collega’s probeer je grip te krijgen op de uitdaging die voor jullie ligt. Het wil maar niet vlotten. Je hebt het gevoel iets te missen. Dit kan toch niet, je kent de materie, je begrijpt waar dit over gaat. En toch lukt het niet een duidelijke visie te formuleren. Hoe kan dit?

Ons brein is een fantastisch en veelzijdig instrument. Eigenaardig genoeg beperken we haar en gebruiken we maar een deel van ons denkvermogen. Het is niet onze schuld, we leerden het zo. We kregen niet de juiste instrumenten om haar capaciteit ten volle te benutten. We beseffen niet meer waartoe we in staat zijn.

Lang vormde dit geen probleem. Tot nu. Nu worden we geconfronteerd met een complexere wereld, met complexe uitdagingen en als maar minder tijd om de informatie die op ons af komt te verwerken. Onze lineaire manier van aanpakken voldoet vandaag niet meer om tot creatieve oplossingen te komen. Hoogtijd om opnieuw in contact te komen met het onontgonnen deel van ons denkvermogen. Hoogtijd om opnieuw het tekenen te incorporeren in ons denkproces. Hoogtijd om woord en beeld te laten samenwerken om sneller tot betere en creatievere oplossingen te komen.

Als architect teken ik de hele dag door om mijn ideeën te ontwikkelen en uit te leggen. En ik merk dat dit niet enkel voor mijn beroep nuttig is. Waarom zou dat niet ook voor u werken. Onze uitdagingen zijn niet complexer dan die waar u mee te maken heeft. Ik kom graag op uw bedrijf uitleggen hoe ook jullie gebruik kunnen maken van visuele taal bij het brainstormen.

Tijdens de workshop leren we hoe ons brein functioneert en hoe we dit op een bewuste manier maximaal in ons voordeel kunnen gebruiken. We bekijken de talloze voordelen van het gebruik van visuele taal en hoe dit ons kan helpen vat te krijgen op complexe gegevens en omgevingen.

U kan mijn tekeningen volgen op instagram

We leren tekenen op een manier die voor iedereen haalbaar is, zodat we alle mogelijkheden uit onze ideeën kunnen halen, en ze ook kunnen communiceren aan anderen voor een optimale uitwisseling.

Voor meer info kan u terecht bij anja@sept-a.be. Geef me uw telefoonnummer en ik neem binnen de 24u contact met u op.